ΡΕΑ

Εξατομικευμένος εικονικός πράκτορας με διαλογικές ικανότητες μέσω φωνητικής και μη φωνητικής αλληλεπίδρασης για την παρακολούθηση και υποστήριξη ανθρώπων με κινητικά προβλήματα
Ταυτότητα Έργου
Εργαλείο Χρηματοδότησης:
«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»
Ημερομηνία Έναρξης:
09/07/2018
Διάρκεια:
54 μήνες
Σύνολο Προϋπολογισμού:
750.285 EUR
Προϋπολογισμός Ι.Π.ΤΗΛ.:
235.525 EUR
Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως (περίπου ένας στους επτά) που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκ. ενήλικες παγκοσμίως έχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας και αυτοεξυπηρέτησης.

Η φροντίδα και η αποκατάσταση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με σωματικές ή πνευματικές βλάβες. Ταυτόχρονα, φέρουν σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές προεκτάσεις τόσο για τα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους, όσο και για το σύστημα υγείας και την κοινωνία.

Με γνώμονα την αναβάθμιση των τεχνολογιών παρακολούθησης και υποστήριξης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε κλινικά και μη κλινικά περιβάλλοντα αποκατάστασης και φροντίδας ασθενών, αντικείμενο του έργου ΡΕΑ είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου διασυνδεδεμένου εικονικού πράκτορα με αυξημένες διαλογικές και γνωσιακές ικανότητες μέσω φυσικής και πολυτροπικής αλληλεπίδρασης ανθρώπου και τεχνολογίας.

Βασικός στόχος του έργου είναι η παροχή καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών υποστήριξης: α) Σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης και κλινικές, παρέχοντας αναβαθμισμένες και καινοτόμες υπηρεσίες παρακολούθησης ασθενών σε πραγματικό χρόνο μέσω συσχετισμού και διασύνδεσης πληροφοριών για την ολοκληρωμένη, έγκυρη και εξατομικευμένη λήψη αποφάσεων σχετικά με την παρεχόμενη φροντίδα; β) Σε μη νοσοκομειακά περιβάλλοντα, ενεργώντας ως προσωπικός διαλογικός βοηθός παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες φωνητικής λήψης πληροφοριών σε θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των ασθενών (την διατροφή και την φαρμακευτική αγωγή), υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης, καθώς και την αρχικοποίηση προσαρμοσμένων και εξατομικευμένων διαλόγων με θετικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία και ικανοποίηση.

Κοινοπραξία

Εθνικό Κέντρο Έρευνας Και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
ENTRANET Έρευνα Και Ανάπτυξη Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΠΕ (ΕΝΤΡΑΝΕΤ)
ΕΛ.Β.Η.Σ. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΕΛΒΗΣ)
Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ Α.Ε. (ΕΥΕΞΙΑ)

«Η πράξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ
συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ1ΕΔΚ-00686)»

Επικοινωνία

Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης
(Επιστημονικός Υπεύθυνος)
Κτήριο Α - Γραφείο 2.9

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης
6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, 57001, Θέρμη - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2311 257774
Fax: +30 2310 474128
Email: ikom@iti.gr
Url: http://mklab.iti.gr


Μετάβαση στο περιεχόμενο