Δρ. Γεώργιος Τσουμάνης

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

  • Διδακτορική Διατριβή με τίτλο "Βελτιστοποίηση Κατανάλωσης Ενέργειας σε Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων", Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (2018)
  • Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (2014)
Ο Γεώργιος Τσουμάνης έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου το 2008. Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Πληροφορική του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2018 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας στα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, την επαναφόρτιση συσκευών σε ασύρματα δίκτυα αισθητήρων και την τοποθέτηση υπηρεσιών σε δικτυακά περιβάλλοντα. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα, όπως το «Πιλοτικό Σύστημα Ασύρματου Δικτύου Αισθητήρων Συγχρονισμένης Παρακολούθησης Κλιματολογικών και Εδαφολογικών Παραμέτρων σε Ελαιώνες» και «Κτίρια, Πολιτισμός και Περιβάλλον σε Εικονικό Κόσμο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Προσφατες Δημοσιεύσεις

Εμφάνιση όλων (1)

  • G. Tsoumanis, J. Formiga, N. Bilo, P. Tsarchopoulos, D. Ioannidis, D. Tzovaras, "The Smart Evolution of Historical Cities: Integrated Innovative Solutions Supporting the Energy Transition while Respecting Cultural Heritage.", Sustainability, 13(16), p.9358. (2021)
Επικοινωνία
Δρ. Γεώργιος Τσουμάνης
Κτήριο Α

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης
6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, 57001, Θέρμη - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: -
Fax: +30 2310 474128
Email: gtsoum@iti.gr
Url: http://gtsoumanis.eu/

Μετάβαση στο περιεχόμενο