Κα Ελένη Ματινοπούλου

Βοηθός Έρευνας

  • Πτυχίο Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων, Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών, (2014)
  • MSc in Digital Heritage, Department οf Archaeology, University οf York, (2019)

Έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Πάτρας το 2015, έχει αποκτήσει βαθιά γνώση για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ουσιαστική σημασία της διατήρησης των ιστορικών κτιρίων.
Για τα επόμενα 3 χρόνια, δούλεψε σε ιδιωτική εταιρεία της Αθήνας ως μέλος της σχεδιαστικής ομάδας για έργα σχετικά με την φωτογραμμετρική αποτύπωση ιστορικών μνημείων, αλλά και για την ψηφιοποίηση της βάσης δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου.
Το 2019 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με τίτλο Digital Heritage από το τμήμα Αρχαιολογίας στο University of York της Αγγλίας.
Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης δούλεψε ως βοηθός έρευνας στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Emotive, για θέματα σχετικά με τα συναισθήματα και την εξωστρέφεια των επισκεπτών των μουσείων. Η μεταπτυχιακή της εργασία ήταν επικεντρωμένη στη δύναμη που έχουν τα social media στα μουσεία και στις δυνατότητες που παρέχουν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα στον τομέα του Πολιτισμού.
Από το 2021, εργάζεται ως βοηθός έρευνας στο Εργαστήριο Γνώσης και Πολυμέσων του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.ΤΗΛ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε έργα που σχετίζονται με την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομίας χρησιμοποιώντας 3D γραφικά, και VR τεχνολογίες.

Προσφατες Δημοσιεύσεις

Εμφάνιση όλων (2)

  • E. Matinopoulou, G. Georgiou, M. Kyrou, P. Petrantonakis, E. Anastasovitis, S. Nikolopoulos, I. Kompatsiaris, N. Olson, "Multisensory Representations and Immersive Experiences for Inclusive Cultural Heritage: The Case of MuseIT.", DARIAH-EU Annual Event 2023, Budapest, 06-09 May 2023. DOI: 10.5281/zenodo.8046372
  • E. Anastasovitis, G. Georgiou, E. Matinopoulou, E. Tsaknaki, A. Maniati, S. Nikolopoulos, I. Kompatsiaris, "Reviving a Painting to Narrate a Story: Digital Storytelling through Creative Industries.", DARIAH-EU Annual Event 2022, Athens, 31 May – 03 June 2022. DOI: 10.5281/zenodo.6720075
Επικοινωνία
Κα Ελένη Ματινοπούλου

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης
Email: matinopoulou@iti.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο