Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης
Image

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΤΑ με βαθειά θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου και διακεκριμένου επιστήμονα Μιχαήλ Γεράσιμου Στρίντζη, ιδρυτή και πρώην διευθυντή του ΙΠΤΗΛ και μέλους του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ.

Τιμώντας τη μνήμη του το ΔΣ αποφάσισε:

* «Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
* Να οργανώσει τελετή μνήμης στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΤΑ το οποίο εφεξής θα ονομάζεται «Αμφιθέατρο Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης».

Ο Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1944. Πήρε το δίπλωμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1967 και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ το 1970. Διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Pittsburgh από το 1970 έως το 1980 οπότε και εξελέγη Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Το 1998 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) που το 2000 εντάχθηκε στο ΕΚΕΤΑ, το οποίο και διεύθυνε έως το 2009. Το επιστημονικό του έργο υπήρξε ιδιαίτερα πλούσιο, πολυδιάστατο και με σημαντικό αντίκτυπο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συμβολή του στην επιστήμη της επεξεργασίας σήματος και εικόνας (θεώρημα Στρίντζη-De Carlo και πλήθος ερευνητικών δημοσιεύσεων και έργων). Το 2004 ανακηρύχθηκε ΙΕΕΕ Fellow, ανώτατη διάκριση για εξαιρετικά αποτελέσματα στις επιστήμες ηλεκτρολόγου μηχανικού. Υπήρξε εξαιρετικός δάσκαλος και μέντορας πολλών επιστημόνων και ερευνητών για τους οποίους αποτελεί διαχρονικό πρότυπο και θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη και εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο